חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

לא הוכחה כוונת שיתוף ספציפית בנכסים הרשומים ע"ש הבעל לבדו ועל כן הזכות לאיזון המשאבים טרם גובשה

: | גרסת הדפסה
תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה בירושלים
4130-04,4131-04
17.9.2006
בפני :
שלמה אלבז

- נגד -
:
ס' ד'
עו"ד סידי יעקב או נלי רוסמן - גליס
:
ס' מ'
עו"ד אליהו יחזקאל
פסק-דין

פסק דין זה ידון בתובענה למזונות ולמדור ובתובענה רכושית למתן חשבונות, לסעד הצהרתי, לחלוקת רכוש ולסעדים לשמירת זכויות, שהגישה אישה כנגד בעלה.

1.         בני הזוג נישאו כדמו"י, ביום 75... והם הורים לשלושה ילדים בגירים.

2.         לטענת התובעת, חיי הנישואין התנהלו עם עליות ומורדות, כמקובל אצל בני זוג נשואים. בתחילת שנת 2003, פרץ משבר בחיי הנישואין, לאחר שהתובעת גילתה שהנתבע מנהל קשר אינטימי עם אישה אחרת והביע רצונו להתגרש. התובעת סירבה להתגרש ולטענתה הציע לה הנתבע תנאי גירושין מקפחים ומבישים. הנתבע הכחיש טענות אלה.

3.         בתובענה הרכושית טענה התובעת שבשל המשבר שארע בחיי הנישואין, בעטיו של הנתבע, לאור המצב הבלתי נהיר השורר ביניהם, קיים צורך להגדיר את הנכסים המשותפים של בני הזוג, אשר נצברו על ידם בחיי הנישואין ולהבטיח את זכותה של התובעת בהם.

4.         בני הזוג הינם בעלים במשותף של זכויות בבית המגורים ברח' .... על הבית רובצות 2 הלוואות מובטחות במשכנתאות, האחת בהחזר חודשי של 400 ש"ח, אותה גררו הצדדים מדירתם הקודמת והשניה בהחזר חודשי של כ - 2,000 ש"ח, אותה נטלו שניהם בעת רכישת הבית. התובעת טענה שע"ש הנתבע קיים רכוש נוסף, השייך לשני בני הזוג בחלקים שווים.

5.         הואיל ותוצאות התביעה הרכושית עשויות להשליך על גורל התובענה למזונות, אדון בה תחילה.

התובענה הרכושית בתמ"ש 4131/04

6.         בתובענה זו התבקש ביהמ"ש להעניק לתובעת את הסעדים הבאים:

א.           לחייב את הנתבע לגלות בגילוי מלא, באמצעות תצהירים ואישורים, כל זכות כספית או אחרת, לרבות זכויות שהוברחו על ידו וכל זכות רשומה על שמו או בשליטתו או בהחזקת מי מטעמו, או שהיו בשליטתו והועברו על ידו לאחרים, תוך ציון מקום הזכויות, שיעורן ומועד פרעונן.

ב.            ליתן פסק דין הצהרתי לפיו התובעת היא בעלת מחצית הזכויות המפורטות בתביעה וכן הנכסים והזכויות שיתגלו במהלך בירור התובענה.

ג.            ליתן פס"ד, לפיו יש לשום את נכסי הקריירה של הנתבע, כמפורט בתביעה ולהורות על איזונם בין הצדדים, באופן שיביא לשוויון מהותי ביניהם.

ד.                     למנות את ב"כ התובעת ככונס נכסים לצורך ביצוע פירוק השיתוף בזכויות שתוכרנה כמשותפות לצדדים.

ה.         להכיר בשותפותה המלאה של התובעת בזכויות המשותפות הרשומות על שם הנתבע בלבד ולהורות על חלוקתן או איזונן בין בני הזוג, בחלקים שווים.

ו.          ליתן כל צו וסעד שיידרש, לשם הבטחת ביצוע ההוראות והצווים שניתנו ולשם הסרת החשש להברחת נכסים, זכויות וכספים וכן ההכנסות והרווחים המופקים מהם או העברתם לצד ג', ללא ידיעת והסכמת התובעת.

ז.          ליתן לתובעת סעדים ע"פ סע' 11 לחוק יחסי ממון בין בני זוג, התשל"ג - 1973 (להלן: "חוק יחסי ממון").

ח.         ליתן צו לכל אחד מהמוסדות והתאגידים, אצלם רשומות זכויות ע"ש הנתבע, לרשום או להעביר ע"ש התובעת מחצית מהזכויות.

7.          אין מחלוקת בין בני הזוג שבעת נישואיהם, היו הצדדים חסרי כל. תחילה התגוררו בשכירות, בבית הורי הנתבע, מאוחר יותר עברו להתגורר בדירה בת 3 חדרים, בשיכון "עמידר" ובשנת 1990, מכרו דירה זו ורכשו את ביתם הנוכחי. התובעת טענה שהנתבע עבד תחילה כנהג חלוקה של חברת ... ולאחר מכן כקבלן הובלות של רהיטי .... שנים לאחר מכן הקים הנתבע שותפות עם ד' (להלן: "ד'"), במסגרתה פתחו סוכנות לשיווק מוצרי חברת "שטראוס", תחילה בענף מוצרי החלב ומאוחר יותר, אף בענף מוצרי הבשר. בנוסף, פתחו יחדיו סופרמרקט, באזור התעשיה ב.... לאחר תקופה, פורקה השותפות, כאשר הנתבע נותר עם הזכות לחלוקת מוצרי חלב וסלטים ושותפו נותר עם הזכות לחלוקת גלידות (ראו סעיפים 7 - 12 לכתב התביעה וסעיף 5 לכתב ההגנה).

8.         אין גם מחלוקת שהנתבע רכש, מחברת "שטראוס", זיכיון להפעלת קו חלוקה של מוצרי חלב וסלטים, באזור ... והסביבה.  התובעת טענה שפעילותו של קו החלוקה ענפה והנתבע צבר מוניטין וניסיון רב בעבודתו והוא מוערך ביותר על פרי עמלו. הנתבע טען שכיום, לאור מצבו הבריאותי, פיצל את קו החלוקה לשניים, שלושה רבעים לבנם של בני הזוג, ... ורבע לנתבע, (סעיפים 15 - 17 לכתב התביעה וסעיף 8 לכתב ההגנה).

9.         התובעת טענה לזכותה בנכסים הבאים, הרשומים על שם הנתבע לבדו:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>